Dit najaar is de 2-jarige supportopleiding begonnen. Een mogelijkheid voor medewerkers om kennis en vaardigheden te leren voor het niveau van cliëntbegeleider. Wie volgen deze opleiding? Waarom kozen ze voor de zorg? Waar werken ze? Wat beweegt hen? Er op af, dus. Op zoek naar een enthousiaste leerling. |
Zelf kennis opdoen
“Ik ben dus een zij-instromer. Ik leerde veel van collega’s en teamvergaderingen, maar wilde ook graag mijn eigen theoretische kennis opdoen. Daarom was ik heel blij met de kans om de eenjarige basisopleiding te volgen. Wat ik daar leerde gaf me meer zelfvertrouwen in mijn werk. In teamvergaderingen kreeg ik meer inbreng, durfde ik ook míjn ideeën naar voren te brengen. Na verloop van tijd viel ik in voor collega’s die in de functie cliëntbegeleider werken. Nu ben ik ook cliëntbegeleider. Voor die functie wil ik wéér de nodige kennis opdoen naast mijn praktijkervaring. Daarom volg ik nu de 2-jarige supportopleiding. Ik ben gek op leren. Ik volg eigenlijk alle cursussen die langs komen en waarvan ik denk iets te kunnen leren voor mijn werk.”
Zo happy mogelijk
“Vanwaar die gedrevenheid? Soms is er een cliënt die je minder happy ziet worden. Of een cliënt die door het team als ‘lastig’ ervaren wordt. Dat zijn allemaal kansen om te kijken hoe je het anders en beter kunt maken. Voor de cliënten en voor het team. Ik wil voor mezelf het gevoel hebben dat ik alles heb geprobeerd om cliënten zo happy mogelijk te laten zijn. Daar zo veel mogelijk kennis voor verzamelen is mijn doel voor deze opleiding. Ik vind het heerlijk om met en voor mensen te werken. Veel boeiender dan bloemen, hoe mooi die ook zijn.”
Je zegt het dus voortaan met mensen in plaats van bloemen? “Haha, ja zo is het.”
Nelly Wuis