Dagactiviteiten

Ondersteuning Volwassenen (18+)

Esdégé-Reigersdaal biedt ondersteuning bij dagactiviteiten in activiteitencentra, werkplaatsen, ateliers, boerderijen, bakkerijen en nog veel meer. Je kunt kiezen wat je leuk vindt om te doen en wat een beetje bij jou in de buurt is.

Bij de dagactiviteiten wordt zoveel mogelijk gezocht naar waardering vanuit de samenleving voor de activiteiten. Op sommige plaatsen wordt bijvoorbeeld iets gemaakt om op te eten of aan de wand te hangen. Ergens anders worden fietsen, boten of computers opgeknapt, kopietjes gemaakt of een geitenboerderij, kinderboerderij of dorpshuis draaiende gehouden. Op verschillende plaatsen wordt gewerkt aan theatervoorstellingen. Weer ergens anders wordt aan recycling gedaan door papier en glas bij ouderen op te halen of mee te doen op de gemeentewerf. Ook verenigingen en scholen maken steeds vaker gebruik van de diensten vanuit activiteitencentra.

Samen met jou zoeken we uit wat jij voor dagactiviteiten zou willen en kunnen doen. Daarbij kijken we samen naar:

  • Waar je hart ligt
  • Waar je goed in bent
  • Wat je wilt leren


Bij dagactiviteiten is het belangrijk dat jij het naar je zin hebt en dat ze passen bij jouw mogelijkheden.

De link hieronder brengt je naar een overzicht van alle locaties die dagactiviteiten aanbieden. Je kunt dat overzicht verder filteren op bijvoorbeeld 'Soort dagbesteding'. Daar zie je heel verschillende soorten werk waar je uit kunt kiezen en de locaties waar je dat werk kunt doen.