Blauwe Reiger Esdégé-Reigersdaal

De Blauwe Reiger

Wonen voor kinderen

De Blauwe Reiger is een woonvoorziening in Bergen voor kinderen en jong volwassenen. Het gaat om kinderen en jong volwassenen met een beperking die – om welke reden dan ook – echt niet meer thuis kunnen wonen. In het gezin opgroeien is het ideaal, maar soms lukt dat niet langer en dan kan De Blauwe Reiger in beeld komen.

De keuze om een kind (gedeeltelijk) ergens anders te laten wonen is een moeilijke beslissing. Bij De Blauwe Reiger houdt de ouder dan ook de eindverantwoordelijkheid. In samenspraak wordt vorm gegeven aan de opvoeding en verzorging van het kind. Bij kinderen met een ondertoezichtstelling (OTS) wordt de eindverantwoordelijkheid gedeeld met een gezinsvoogd van de jeugdbescherming.

Bij De Blauwe Reiger hebben alle kinderen een eigen kamer. Zij kunnen 24 uur per dag terecht bij hun ondersteuners. Er zijn vier geschakelde woonhuizen met acht kinderen of jongeren per huis. Daarnaast is er een losstaand huis voor woontraining voordat de jong volwassenen naar een andere vorm van zelfstandig of begeleid wonen gaan. Naast eigen kamers beschikken de woningen ook over een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. In elk huis werkt een team van vaste ondersteuners. Ieder kind heeft een persoonlijke begeleider.
Overdag hebben alle kinderen en jong volwassenen hun eigen vorm van dagbesteding. Zij gaan naar school, lopen stage, hebben werk of een werkervaringsplek.

Contactgegevens

Adres:

Molenweidtje 6
1862 BC  Bergen

Telefoon:

072 – 204 04 10

Extra informatie

Dienstverlening:

Wonen

Voor wie:

Kinderen

Locatiegegevens aanpassen?

Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!

Lees ook deze verhalen...

Ambulante ondersteuning – De Waaier

Zijn rechterhand rust soepel op de computermuis terwijl zijn linker gekromd het naastgelegen toetsenbord bewerkt. Uit de speakers dendert bombastische, van oorlogsgeluiden doordrenkte muziek. Op het beeldscherm, waar geallieerden de
lees meer...