Boelen Vroonemeer Esdégé-Reigersdaal

De Boelen

Wonen voor volwassenen

De Boelen is een woonvoorziening in Alkmaar voor volwassenen met een ernstige en/of meervoudige beperking. De Boelen bestaat uit twee woningen waar in totaal acht mensen wonen.

De ondersteuning is afgestemd op de individuele wensen en behoeften van de cliënten. De ondersteuning is gericht op: een gevoel van veiligheid, het zelf maken van keuzes en totale communicatie in de vorm van pictogrammen en gebaren.

Daarnaast wordt er ondersteund bij:  het ontwikkelen en in stand houden van vaardigheden, begeleiding bij onrustige stemmingen of (voor ons) moeilijk verstaanbaar gedrag, lichamelijke verzorging, het ondersteunen van zinvolle vrijetijdsbesteding en het ontwikkelen van een eigen sociaal netwerk.

De cliënten gaan doordeweeks naar een dagactiviteitencentrum. Hier kunnen cliënten activiteiten doen die zij prettig vinden.

Beide woningen van de Boelen zijn volledig aangepast voor mensen met een ernstige en/of meervoudige beperking. De woningen bevinden zich op de begane grond van twee afzonderlijke flatgebouwen. De woningen bestaan uit vier zit-slaapkamers met ieder een eigen wastafel. Alle kamers hebben een tuintje en twee van de vier kamers hebben een eigen tuindeur.  Per twee cliënten is er een grote badkamer met hoog-laag ligbad en douche met douchebrancard.

De gemeenschappelijke ruimte bestaat uit een zithoek, hoog-laagkeuken, tv en eethoek en kijkt uit op een tuin en een openbaar wandelpad.

Contactgegevens

Adres:

Annie M.G.Schmidtstraat 78
1822 MC  Alkmaar

Telefoon:

072 – 561 58 90

Extra informatie

Dienstverlening:

Wonen

Voor wie:

Volwassenen
Onderdeel van cluster:

Zuidwijk-de Boelen

Locatiegegevens aanpassen?

Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!

Lees ook deze verhalen...

Ambulante ondersteuning – De Waaier

Zijn rechterhand rust soepel op de computermuis terwijl zijn linker gekromd het naastgelegen toetsenbord bewerkt. Uit de speakers dendert bombastische, van oorlogsgeluiden doordrenkte muziek. Op het beeldscherm, waar geallieerden de
lees meer...
Portret Kirsten Wolf op een brug in een park

Kirsten Wolf; jobcoach

Na negen jaar intercedente te zijn geweest dacht Kirsten Wolf: commercie, niks voor mij. Het leek nooit genoeg in haar werk. Dus zat ze even thuis, ‘af te zijn’. Daar
lees meer...