Buitenhof Esdégé-Reigersdaal

Buitenhof

Wonen voor volwassenen

Buitenhof is een woonvoorziening met twee locaties (nummer 1 en nummer 10) in Heerhugowaard. De woonvoorziening ligt vrij gelegen en grenst aan het Park van Luna. De bewoners hebben een ernstige verstandelijke beperking en zijn sociaal emotioneel vaak jong. Het gemiddelde sociaal-emotionele ontwikkelingsniveau van de cliënten ligt tussen de nul en achttien maanden. Daarnaast vertonen cliënten, voor anderen, moeilijk verstaanbaar gedrag en hebben vaak bijkomende beperkingen zoals bijvoorbeeld autisme en epilepsie.

De begeleiding van de cliënten is erop gericht hun leefsituatie veilig en voorspelbaar te maken en te houden. Dit gebeurt vooral door een goede relatie met de bewoner op te bouwen. Gedurende de nacht zorgt de Nachtzorg voor ondersteuning middels een uitluistersysteem en het lopen van rondes.

Iedere cliënt heeft een eigen appartement dat naar eigen smaak en behoefte ingericht mag worden. Dit appartement is voor bewoners een belangrijke plek waar zij zich zo nu en dan terug kunnen trekken. Op beide locaties zijn twee huiskamer waar bewoners gezamenlijk gebruik van mogen maken.

Contactgegevens

Adres:

Buitenhof 1 en 10
1703 ZZ  Heerhugowaard

Telefoon:

072 – 303 11 63

Locatie website:

Extra informatie

Dienstverlening:

Wonen

Voor wie:

Volwassenen

Locatiegegevens aanpassen?

Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!

Lees ook deze verhalen...

Ambulante ondersteuning – De Waaier

Zijn rechterhand rust soepel op de computermuis terwijl zijn linker gekromd het naastgelegen toetsenbord bewerkt. Uit de speakers dendert bombastische, van oorlogsgeluiden doordrenkte muziek. Op het beeldscherm, waar geallieerden de
lees meer...
Jordy in de garage van het racingteam

Thuisondersteuning

Jordy Sennhenn en Mira Meihuizen. Cliënt en medewerker. Dat op zich is niet zo spannend. Het idee was ze te interviewen over de foto-expositie die ze samen hadden ingericht. Mira
lees meer...
Close Panel