Buitenhof Esdégé-Reigersdaal

Buitenhof

Wonen voor volwassenen

Buitenhof is een woonvoorziening met twee locaties (nummer 1 en nummer 10) in Heerhugowaard. De woonvoorziening ligt vrij gelegen en grenst aan het Park van Luna. De bewoners hebben een ernstige verstandelijke beperking en zijn sociaal emotioneel vaak jong. Het gemiddelde sociaal-emotionele ontwikkelingsniveau van de cliënten ligt tussen de nul en achttien maanden. Daarnaast vertonen cliënten, voor anderen, moeilijk verstaanbaar gedrag en hebben vaak bijkomende beperkingen zoals bijvoorbeeld autisme en epilepsie.

De begeleiding van de cliënten is erop gericht hun leefsituatie veilig en voorspelbaar te maken en te houden. Dit gebeurt vooral door een goede relatie met de bewoner op te bouwen. Gedurende de nacht zorgt de Nachtzorg voor ondersteuning middels een uitluistersysteem en het lopen van rondes.

Iedere cliënt heeft een eigen appartement dat naar eigen smaak en behoefte ingericht mag worden. Dit appartement is voor bewoners een belangrijke plek waar zij zich zo nu en dan terug kunnen trekken. Op beide locaties zijn twee huiskamer waar bewoners gezamenlijk gebruik van mogen maken.

Clustermanager

Mireille van der Gaag
Tel: 06 55 00 44 11
Email: mireille.vandergaag@esdege-reigersdaal.nl

Contactgegevens

Adres:

Buitenhof 1 en 10
1703 ZZ  Heerhugowaard

Telefoon:

072 – 303 11 63

Locatie website:

Extra informatie

Dienstverlening:

Wonen

Voor wie:

Volwassenen

Locatiegegevens aanpassen?

Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!

Lees ook deze verhalen...

Portret Dik van Bruggen

Interview met Dik van Bruggen

1 februari 2019 was Dik van Bruggen vijfentwintig jaar in dienst. Een periode waarin hij als adjunct-directeur en bestuurder een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van vraaggerichte zorg. Een
lees meer...