De Dobbelsteen Esdégé-Reigersdaal

De Dobbelsteen

School voor kinderen

De Dobbelsteen is een groep van zes kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking met een eigen lokaal in basisschool de Hoeksteen in Enkhuizen. De kinderen zijn tussen de 4 en 12 jaar oud.

Vanuit het lokaal wordt gekeken naar wat het kind nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Er wordt gewerkt met een vast week- en dagprogramma.

Op De Dobbelsteen staat integratie met de kinderen van de basisschool voorop. Voor elk kind wordt gezocht naar mogelijkheden om mee te doen met kinderen van de peuterspeelzaal of de basisschool. Dat kan zijn door erbij te zijn en te kijken, maar ook door actief mee te doen. Zo spelen de kinderen van De Dobbelsteen samen buiten met de kinderen van de basisschool. Meedoen in een klas van de basisschool behoort ook tot de mogelijkheden. Datzelfde geldt voor een gym- of muziekles. Omgekeerd komen de kinderen van de basisschool ook regelmatig bij De Dobbelsteen op bezoek.

Contactgegevens

Adres:

Roerdompplein 9
1602 RW  Enkhuizen

Telefoon:

0228 – 76 90 39

Extra informatie

Dienstverlening:

School

Voor wie:

Kinderen
Onderdeel van cluster:

De Carroussel

Locatiegegevens aanpassen?

Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!

Lees ook deze verhalen...

Ambulante ondersteuning – De Waaier

Zijn rechterhand rust soepel op de computermuis terwijl zijn linker gekromd het naastgelegen toetsenbord bewerkt. Uit de speakers dendert bombastische, van oorlogsgeluiden doordrenkte muziek. Op het beeldscherm, waar geallieerden de
lees meer...