Dr. Scheylaan Esdégé-Reigersdaal

Dr. Scheylaan

Wonen, ambulante ondersteuning voor volwassenen, gezinnen

Vanuit steunpunt Dr. Scheylaan in Alkmaar wordt zowel 24 uurs- als ambulante en gezinsondersteuning geboden aan mensen met een licht verstandelijke beperking.

De cliënten die 24-uursondersteuning krijgen, wonen in hun eigen appartement in het gebouw waar zich ook het steunpunt bevindt. Op het kantoor zijn een groot deel van de dag begeleiders aanwezig. Er wordt gewerkt met 6 vaste cliëntbegeleiders. Iedere cliënt heeft twee vaste begeleiders, zodat er vrijwel altijd iemand is die aangesproken kan worden. De cliëntbegeleiders hebben mobiele telefoons waarop ze bereikbaar zijn op hun werkdagen.

Daarnaast wordt vanuit dit steunpunt ambulante en gezinsondersteuning geboden aan mensen die zelfstandig wonen in Alkmaar en omgeving. Tijdens een intakegesprek met de cliënt en zijn of haar netwerk wordt bekeken wat de ondersteuningsvraag is. Vanuit deze vraag wordt een ondersteuningsplan opgesteld. Afspraken vinden plaats bij de cliënt thuis of in overleg op het steunpunt van de Dr. Scheylaan.

Het steunpunt bevindt zich vlakbij de Friesebrug, aan de rand van het Centrum van Alkmaar.

Contactgegevens

Adres:

Dr. Scheylaan 7
1823 TB  Alkmaar

Telefoon:

072 – 511 11 66

Extra informatie

Dienstverlening:

Wonen en ambulante ondersteuning.

Voor wie:

Volwassenen en gezinnen.
Onderdeel van cluster:

Zonneheuvel

Locatiegegevens aanpassen?

Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!

Lees ook deze verhalen...

Paul en Larissa

Stage lopen bij Esdégé-Reigersdaal

Ze volgden allebei de mbo-opleiding en nu ook de hbo-opleiding SMD (Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening). Ze liepen stage op uiteenlopende plekken. Van bewindvoering tot jeugdhulp, van Brijder tot ambulant werk. Ze
lees meer...
Jordy in de garage van het racingteam

Thuisondersteuning

Jordy Sennhenn en Mira Meihuizen. Cliënt en medewerker. Dat op zich is niet zo spannend. Het idee was ze te interviewen over de foto-expositie die ze samen hadden ingericht. Mira
lees meer...