Dr. Scheylaan Esdégé-Reigersdaal

Dr. Scheylaan

Wonen, ambulante ondersteuning voor volwassenen, gezinnen

Vanuit steunpunt Dr. Scheylaan in Alkmaar wordt zowel 24 uurs- als ambulante en gezinsondersteuning geboden aan mensen met een licht verstandelijke beperking.

De cliënten die 24-uursondersteuning krijgen, wonen in hun eigen appartement in het gebouw waar zich ook het steunpunt bevindt. Op het kantoor zijn een groot deel van de dag begeleiders aanwezig. Er wordt gewerkt met 6 vaste cliëntbegeleiders. Iedere cliënt heeft twee vaste begeleiders, zodat er vrijwel altijd iemand is die aangesproken kan worden. De cliëntbegeleiders hebben mobiele telefoons waarop ze bereikbaar zijn op hun werkdagen.

Daarnaast wordt vanuit dit steunpunt ambulante en gezinsondersteuning geboden aan mensen die zelfstandig wonen in Alkmaar en omgeving. Tijdens een intakegesprek met de cliënt en zijn of haar netwerk wordt bekeken wat de ondersteuningsvraag is. Vanuit deze vraag wordt een ondersteuningsplan opgesteld. Afspraken vinden plaats bij de cliënt thuis of in overleg op het steunpunt van de Dr. Scheylaan.

Het steunpunt bevindt zich vlakbij de Friesebrug, aan de rand van het Centrum van Alkmaar.

Contactgegevens

Adres:

Dr. Scheylaan 7
1823 TB  Alkmaar

Telefoon:

072 – 511 11 66

Extra informatie

Dienstverlening:

Wonen en ambulante ondersteuning.

Voor wie:

Volwassenen en gezinnen.
Onderdeel van cluster:

Zonneheuvel

Locatiegegevens aanpassen?

Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!

Lees ook deze verhalen...

Ambulante ondersteuning – De Waaier

Zijn rechterhand rust soepel op de computermuis terwijl zijn linker gekromd het naastgelegen toetsenbord bewerkt. Uit de speakers dendert bombastische, van oorlogsgeluiden doordrenkte muziek. Op het beeldscherm, waar geallieerden de
lees meer...