Cluster Fetura

Fetura

Dagactiviteiten voor volwassenen

Ben jij 18 jaar of ouder? Is leren niet echt je ding? Weet je van jezelf dat je echt wel wat kunt? Heb je vooral de pech dat anderen dat niet zien? Of lukt het allemaal net niet? Grote kans dat je dan nu goud in handen hebt. Met een kans om bij Fetura aan de slag te gaan en/of bij Fetura te gaan wonen.

Wat maakt Fetura anders?

Bij Fetura snappen we jou. Of je er nu komt werken of wonen. We beginnen niet met eisen stellen. Bij Fetura draait het niet om de regels van de begeleiding, maar om jou: wie ben jij, wat wil je, wat heb je van ons nodig? Bij Fetura zijn we wel wat gewend. We kijken nergens raar van op. Je zult al snel zien: bij Fetura is het gewoon oké. Gaat het een keer niet? Bij Fetura krijg je gewoon weer een nieuwe kans. Altijd. Als je bij Fetura komt werken, zul je zien dat begeleiders niet de stuurlui aan de wal zijn, ze werken mee. Samen werken aan een klus en dan horen hoe blij de klanten zijn. Fetura geeft je een goed gevoel. In een gezellige sfeer. Lol en gezelligheid horen ook bij Fetura.

Klik snel naar:

Na Fetura?

Bij Fetura leer je weer in jezelf geloven. Leren anderen weer in jou geloven. Je leert hoe het is om je beste kant te laten zien. Je leert hoe leuk dat is, hoe dat gewaardeerd wordt, wat dat oplevert. De skills die je bij Fetura leert, helpen je later weer verder. Naar ander (vrijwilligers)werk, een leuke activiteit of eigen woonruimte. Bij Fetura krijg je een nieuwe basis.
Eigenlijk voor de rest van je leven. Je kunt er zelf op doorbouwen.

Wat heeft Fetura te bieden?

Bij Fetura hebben we aantrekkelijk (onbetaald) werk en woonruimte voor je in de aanbieding. Klik op de links voor de verschillende flyers:

Fetura-groen (locatie: Geestmerambacht in Noord-Scharwoude)
Fetura-horeca (locatie: Jan Glijnisweg in Heerhugowaard)
Fetura-service (locatie: Jan Glijnisweg in Heerhugowaard)
Fetura-wonen (woonruimte in Obdam)

Indicatie enzo ...

Fetura biedt activiteiten en woonondersteuning aan (jong)volwassenen, vanaf 18 jaar. De (jong)volwassenen zijn moeilijk lerend of hebben een licht verstandelijke beperking. Vaak is er bijkomende problematiek ontstaan die tot een deuk in het vertrouwen van en in deze jongvolwassenen heeft geleid.
Voor de activiteiten van Fetura is een WMO-indicatie nodig (Begeleiding groep zwaar) of een WLZ-indicatie ZZP-VG-6-7. Voor Fetura-wonen een WLZ-indicatie VG-6-7. Vergelijkbare indicaties zijn ook mogelijk.

Door Fetura gaan mensen weer in je geloven, jijzelf misschien wel als eerste.
Meer info of aanmelden bij: fetura@esdege-reigersdaal.nl of: 06-51659188

Contact

Adres:Abel Tasmanerf 1
1705 RJ  Heerhugowaard
Fetura op Google Maps
Telefoon:06 - 51 65 91 88
E-mailadres:fetura@esdege-reigersdaal.nl
Clustermanager:Petra Moritz
petra.moritz@esdege-reigersdaal.nl
Informatie/Aanmelden: 06 - 51 65 91 88
fetura@esdege-reigersdaal.nl
Locatiegegevens aanpassen?
Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!
Andere verhalen van Esdégé-Reigersdaal
Denise

FlexXtra

Ze heeft al veel verschillende dingen gedaan: zo werkte ze als assistent op een operatiekamer en als kraamverzorgster. Denise Smit (46) werkte eerst bij een andere zorgorganisatie. Tot een vriendin
lees meer...
Duofiets

Presentiebenadering

Hij werkte 48 jaar in de zorg. Lees die zin rustig nog eens. Acht-en-veer-tig-jaar! En nu is hij met pensioen. Gerrit Lemmen. Zette zich al die tijd in om het
lees meer...

Voorwaarden abonnement Bladeren

Begrippen

 • Bladeren
  Het tijdschrift met die titel, dat 4 maal per jaar wordt gemaakt en uitgegeven door Stichting Esdégé-Reigersdaal.
 • Abonnement
  Het abonnement is een éénmalige betaling die recht geeft op toezending van 4 opeenvolgende kwartaaluitgaven van Bladeren en heeft daardoor een looptijd van ongeveer één jaar.  

Bepalingen

 • Abonnees kunnen via e-mailadres bladeren@esdege-reigersdaal.nl contact opnemen met de redactie en administratie van Bladeren. 
 • Abonnees kunnen een adreswijziging doorgeven en klachten melden bij het niet ontvangen van Bladeren. 
 • Abonnees zijn verantwoordelijk voor het tijdig doorgeven van een adreswijziging.
 • Indien gewenst kan de verdere toezending van Bladeren worden stopgezet.
 • Er vindt geen terugbetaling plaats voor niet ontvangen nummers bij onjuiste adressering of bij het stopzetten van de toezending.
Privacy
De verkregen adresgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het toezenden van Bladeren en ze worden niet beschikbaar gesteld aan derden. Het privacy reglement van Esdégé-Reigersdaal is van toepassing.
Visie Esdégé-Reigersdaal

Esdégé-Reigersdaal is een visie gestuurde organisatie.

Onze visie:
Alle mensen zijn gelijkwaardig, elk mens is uniek.

Daarom heeft iedereen recht op:

 • respect
 • ontplooiing
 • een volwaardige plaats in de samenleving
 • relaties met andere mensen
 • eigen keuze


Dit betekent dat wij:

 • het individu respecteren
 • inspelen op de mogelijkheden van het individu
 • ondersteuning bieden bij het maken van keuzes
 • uitgaan van het gewone en speciale voorzieningen treffen waar nodig
 • ondersteuning bieden bij het aangaan en behouden van relaties
 • gericht zijn op een volwaardige plaats voor het individu in de samenleving

Volwaardig burgerschap van mensen met een beperking vinden wij belangrijk. Daarom werken we mee aan normalisatie en integratie. Mensen krijgen bij ons de ruimte om passende ondersteuning te organiseren. Zoveel mogelijk beslissingen worden genomen in de omgeving van de cliënt, waar immers de ondersteuningsvragen worden geformuleerd. Van medewerkers verwachten we dat ze cliënten vanuit deze visie respectvol ondersteunen.

Totale Communicatie

Totale Communicatie is het ondersteunen en bevorderen van communicatie met diverse middelen zoals foto`s, pictogrammen, gebaren, verwijzers en geschreven taal. Totale Communicatie wordt vooral gebruikt bij mensen met een verstandelijke beperking, kinderen met spraak/taal moeilijkheden en bij mensen met afasie of dementie

Gentle Teaching

Gentle Teaching (McGee, 1992) is een methodiek die veel voorkomt bij het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. De methodiek is gebaseerd op de Psychologie van wederzijdse afhankelijkheid. Hierbij gaat men ervan uit dat ieder mens de behoefte heeft zich verbonden te voelen met anderen in wederkerige en gelijkwaardige relaties. Bij Gentle Teaching is een veilige en liefdevolle relatie de basis voor de ontwikkeling van de cliënt.

De begrippen die bij Gentle Teaching centraal staan zijn:

 • We respecteren elkaar
 • We accepteren elkaar
 • We proberen elkaar te begrijpen
 • We waarderen elkaar
 • We geven elkaar zelfvertrouwen
 • We proberen elkaar vooruit te helpen
LACCS

Het LACCS-programma richt zich op de kwaliteit van leven van cliënten met EVMB. Binnen het programma wordt er aan de hand van vijf gebieden gekeken hoe goed het leven van de cliënt is. De vijf gebieden sluiten aan bij algemene menselijke behoeften. De gebieden zijn:

 • Lichamelijk welzijn
 • Alertheid
 • Contact
 • Communicatie
 • Stimulerende tijdsbesteding

Door bewust te kijken naar deze vijf gebieden en hoe ze voor een cliënt verbeterd kunnen worden, werken alle betrokken samen aan een goed leven voor de cliënt. Per gebied zijn er een aantal waarden geformuleerd die helpen om concreet te kijken naar de kwaliteit van het leven van de cliënt. De vijf LACCS-gebieden zijn allen even belangrijk.

Het LACCS-programma kenmerkt zich door een zeer cliëntgerichte ondersteuning. De vijf gebieden hebben een directe relatie met het dagelijks leven van de cliënt. Het zien van ontwikkelmogelijkheden, hoe klein dan ook, speelt binnen het LACCS-programma een belangrijke rol.

Meer info: