Klaverweide Esdégé-Reigersdaal

Klaverweide

Wonen voor kinderen

Klaverweide is een woonvoorziening in Heerhugowaard voor 20 kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking in de leeftijd tot 18 jaar. Het gaat om kinderen die – om welke reden dan ook – niet meer thuis kunnen wonen. In het gezin opgroeien is het ideaal, maar soms lukt dat niet langer. Dan kan Klaverweide in beeld komen.

Klaverweide heeft vier huiskamers. Aan elke huiskamer zijn kleine appartementen met twee kamers verbonden. De kinderen en jongeren hebben een appartement voor zichzelf of zij delen een appartement. De appartementen bieden de kinderen en jongeren de mogelijkheid om alleen, dan wel met anderen te zijn. Daarnaast biedt het ouders de mogelijkheid om op bezoek te komen, samen te koken of een spelletje te doen. Ook kunnen broertjes, zusjes of vriendjes blijven logeren.

De Klaverweide heeft een grote tuin met speeltoestellen en een vissteiger. De tuin wordt zoveel mogelijk gedeeld met de buurt. Op deze manier wordt het samen spelen gestimuleerd. Kinderen en jongeren die dat willen hebben de ruimte om hun eigen groenten en kruiden te kweken.

Contactgegevens

Adres:

Witte Klaverweide 27 a t/m s
1706 AB  Heerhugowaard

Telefoon:

072 – 737 02 38

Extra informatie

Dienstverlening:

Wonen

Voor wie:

Kinderen

Locatiegegevens aanpassen?

Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!

Lees ook deze verhalen...

Ambulante ondersteuning – De Waaier

Zijn rechterhand rust soepel op de computermuis terwijl zijn linker gekromd het naastgelegen toetsenbord bewerkt. Uit de speakers dendert bombastische, van oorlogsgeluiden doordrenkte muziek. Op het beeldscherm, waar geallieerden de
lees meer...