Op het Lien Gisolfland bieden wij een thuis aan mensen met verschillende achtergronden. Dit kunnen mensen zijn met een licht verstandelijke beperking of een vorm van autisme. Alle bewoners wonen in een eigen appartement met een eigen keuken en badkamer.
Het ontdekken en omgaan met zelfstandig wonen is voor veel van de bewoners een belangrijk thema. Op Lien Gisolfland is een steunpunt aanwezig en er is geen gemeenschappelijke ruimte. De begeleiding is individueel gericht en sluit zich aan bij de behoefte van de client. Hierdoor is de begeleiding per cliënt verschillend. Sommige cliënten worden dagelijks ondersteund, andere een of enkele keren per week. Onze ondersteuning richt zich op verschillende gebieden:
- Algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL)
- Huishoudelijke ondersteuning
- Psychosociale ondersteuning
- Psychische ondersteuning
- Omgang met financiën
- Verslavingsproblematiek
Op het Lien Gisolfland is geen steunpunt. De ondersteuning wordt gegeven in de woning van de cliënten. In dringende gevallen kunnen bewoners bellen met het kantoor waar ondersteuners aanwezig zijn.
Wij bieden ondersteuning van 07.00 tot 22.30 uur. Na 22.30 uur kunnen cliënten terecht bij de Nachtzorg van Esdégé-Reigersdaal.
De appartementen zijn geschakeld en worden verbonden door een galerij met trappen. De benedenwoningen hebben een tuin. Bij Lien Gisolfland zijn meerdere supermarkten in de buurt. Op ongeveer 25 minuten lopen bevindt zich winkelcentrum Middenwaard en een bioscoop.
Wonen op Lien Gisolfland
Wanneer je op Lien Gisolfland wilt wonen, kies je ervoor om zelfstandig te wonen. Het mogen bepalen van je eigen leven vinden wij belangrijk. Dit hoort bij onze visie*. Je woont in een woning die je mag gebruiken van Esdégé-Reigersdaal, in de woonwijk. Vanuit je woning ondersteunen wij je met hulp die je nodig hebt. We kijken samen met jou wat je kunt en wat je nodig hebt. Zo kunnen we bijvoorbeeld helpen bij het zoeken naar een baan of dagbesteding.
Om op Lien Gisolfland te kunnen wonen heb je een 24-uurs indicatie nodig. Ook moet je in staat zijn om zelf de ondersteuners te bellen als dat nodig is. Dus als je je bijvoorbeeld ziek voelt, met iemand wilt praten, of er andere situatie is die je niet zelf kunt oplossen. Ondersteuners komen iedere dag even bij je langs op een afgesproken tijdstip.
Dingen waar je ondersteuning bij nodig hebt kunnen heel verschillend zijn en zijn voor iedereen anders. Je kunt bijvoorbeeld denken aan ondersteuning bij:
- Het ordenen van de administratie/financiën
- Het zoeken naar vrijetijdsbesteding of werk
- Het maken en onderhouden van contacten
- Opvoedingsvragen
- Het contact met andere hulpverleners zoals Brijder stichting, GGZ, voogden, Thuiszorg
- De dag of week doorpraten
- Het ontwikkelen zelfstandigheid of het in stand houden daarvan
- Boodschappen doen
- Koken
- Moeilijke momenten
Wil je weten of jij op Lien Gisolfland kunt komen wonen? Neem dan contact op met het cliëntbureau. Zij kijken samen met jou naar de mogelijkheden.
Bewonersraad
Op Lien Gisolfland is er een bewonersraad. In de bewonersraad zit een cliënten die de belangen van alle cliënten vertegenwoordigen. Eén keer in de maand komt de bewonersraad bijelkaar. De clustermanager is dan ook aanwezig.