Je partner, ouder, broer, zus of kind is getroffen door niet-aangeboren hersenletsel. De eerste schrik en de tijd van ziekenhuisopname zijn voorbij. Maar wat nu? Niet alleen hun leven, maar ook jouw leven is ingrijpend veranderd. Daarom is er Netwerkondersteuning. Wij zijn er alleen voor jou.
Het gaat erom dat je samen een nieuw evenwicht vindt. Netwerkondersteuning zoekt met jou naar een manier om met elkaar om te gaan, afgestemd op jullie persoonlijke omstandigheden. Maatwerk dus, want iedereen is anders en elke situatie is anders. Samen maken we een plan.
Op deze pagina:
Netwerkondersteuning heeft veel kennis in huis. We kunnen je uitleg geven over de gevolgen van hersenletsel. Waardoor je nog beter gaat begrijpen waardoor zaken soms mis gaan, wat maakt dat het thuis soms niet lukt. Van daaruit kunnen we samen op zoek naar wat wel werkt of wat beter werkt. Voor de getroffene, maar ook voor jou. Ook kunnen we je in contact brengen met lotgenoten, met wie je ervaringen kunt delen. Je komt bij ons of wij komen bij jou thuis. Samen zoeken we naar manieren om de zorg te verlichten. Dit kan in verschillende vormen. Denk aan hulp in huis, maar ook aan dagbesteding buitenshuis, een logeerplek of woonvoorziening voor degene met niet aangeboren hersenletsel. Zo kan jij de zorg even los laten.
Aanmelden
Heb je een relatie met een persoon met niet-aangeboren hersenletsel en woon je in de kop van Noord-Holland? Meld je dan aan voor Netwerkondersteuning. Voor Netwerkondersteuning is een indicatie nodig. Deze is aan te vragen bij het WMO-loket van de gemeente waarin je woont.