Steunpunt Oeverland in Spierdijk

Steunpunt Oeverland

Wonen voor volwassenen

Steunpunt Oeverland is gevestigd in het woon-zorgcomplex de Oever in Spierdijk. Er wonen mensen in huurwoningen, koopwoningen en groepswoningen.

Theresiahof
Op Theresiahof wonen vijf oudere cliënten met een beperking in een huiskamerproject. Er wordt warme zorg geboden waarbij de medewerkers steeds in de nabijheid zijn. Cliënten hebben een eigen zit/slaapkamer en er wordt dagelijks vers gekookt.

Theresiahof heeft een gezamenlijke tuin met een gezellig zitje. Cliënten die op Theresiahof wonen krijgen veelal dagbesteding aangeboden op de locatie. Het is ook mogelijk om elders dagbesteding te doen.

Oeverland
Op Oeverland wordt ondersteuning geboden aan negen mensen met een beperking. Bij enkele cliënten is er sprake van bijkomende psychiatrische problematiek. Alle cliënten hebben een eigen appartement. Dagelijks wordt er koffiegedronken op het steunpunt. Sommige cliënten maken hier gebruik van. De zorg is aangepast op de behoeften van de cliënt. Cliënten eten in hun eigen appartement en worden ondersteund bij hun huishouden.

De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, een ruime badkamer en een slaapkamer. Elk appartement heeft een berging en een balkon.

Cliënten die op Oeverland wonen gaan vaak naar dagbesteding buiten de locatie. Dit is echter niet noodzakelijk.

Binnen de Oever worden cliënten 24 uur per dag ondersteund. Dit gebeurt tussen 7.00 en 23.00 uur door één team dat zowel de cliënten op Oeverland als op Theresiahof ondersteunt. Na 23.00 uur wordt de zorg overgenomen door de Omring. Cliënten kunnen gebruik maken van de faciliteiten die in het pand aanwezig zijn. Er is een Grand-café, een activiteitencentrum en een winkeltje. De kapper komt indien gewenst aan huis. In het Grand-café worden regelmatig activiteiten georganiseerd, hierdoor vervult het woonzorgcentrum tevens een belangrijke buurtfunctie.

Contactgegevens

Adres:

Oeverland 38
1641 LZ  Spierdijk

Telefoon:

Oeverland: 0229-563933 / 06-23909736
Theresiahof: 0229-563916

Extra informatie

Dienstverlening:

Wonen

Voor wie:

Volwassenen
Onderdeel van cluster:

Koggenland

Locatiegegevens aanpassen?

Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!

Lees ook deze verhalen...

Ambulante ondersteuning – De Waaier

Zijn rechterhand rust soepel op de computermuis terwijl zijn linker gekromd het naastgelegen toetsenbord bewerkt. Uit de speakers dendert bombastische, van oorlogsgeluiden doordrenkte muziek. Op het beeldscherm, waar geallieerden de
lees meer...