De Ploeg 't Lange Weidje Esdégé-Reigersdaal

De Ploeg

Wonen, ambulante ondersteuning voor volwassenen, gezinnen

De Ploeg biedt ondersteuning bij het wonen aan mensen met een beperking. Vanuit de steunpunten Kuipersven en ’t Lange Weidje ondersteunen we cliënten die wonen via De Ploeg. Van beide steunpunten is een aparte locatiebeschrijving. Op deze pagina beschrijven we de ambulante ondersteuning die ook vanuit De Ploeg geboden kan worden. Er wordt ondersteuning geboden aan mensen en gezinnen in Warmenhuizen en daarbuiten in een straal van max. 15 km.

Ambulante ondersteuning
Dit betekent dat de ondersteuning in jouw eigen woning/gezin plaats vindt. Eerst wordt overlegd wat je aan ondersteuning nodig hebt en wat past binnen je indicatie. De ondersteuningsafspraken worden vastgelegd in je plan, dan weet je waar je aan toe bent. Ambulante ondersteuning kan, bijvoorbeeld, gaan over het aanbrengen van meer structuur in je dagindeling, ondersteuning bij het onderhouden of versterken van je netwerk, hulp bij je administratie of bij het nemen van beslissingen. Het uitgangspunt is dat je zelf de regie houdt en dat de cliëntbegeleider je daarbij ondersteunt.

Ambulante gezinsondersteuning
Wanneer je vragen hebt bij het opvoeden van je kind(eren), omdat je zelf vaardigheden mist of omdat je gedragsproblemen van je kind ervaart, kan het ambulante team ook ondersteuning bieden. De cliëntbegeleiders kunnen samen met jou een plan maken om je kind zo veilig mogelijk op te laten groeien en te laten ontwikkelen. Ook zal er gekeken worden hoe je netwerk daarbij betrokken kan worden. Het kan zijn dat er een (gezins)voogd betrokken is in je gezin. De (gezins)voogd geeft aan welke doelen behaald moeten worden. De cliëntbegeleider kan je daarbij helpen. De werkwijze is verder hetzelfde als bij de individuele ambulante ondersteuning.

Contactgegevens

Adres:

t Lange Weidje 5
1749 JV  Warmenhuizen

Telefoon:

0226 – 39 35 83

Extra informatie

Dienstverlening:

Wonen en ambulante ondersteuning.

Voor wie:

Volwassenen en gezinnen.

Locatiegegevens aanpassen?

Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!

Lees ook deze verhalen...

Portret Dik van Bruggen

Interview met Dik van Bruggen

1 februari 2019 was Dik van Bruggen vijfentwintig jaar in dienst. Een periode waarin hij als adjunct-directeur en bestuurder een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van vraaggerichte zorg. Een
lees meer...
Astrid en Susanne

De #TROTS van Susanne en Astrid

“Astrid heeft het het afgelopen jaar niet altijd makkelijk gehad”, schrijft vrijwilligster Susanne Hamans. “Ik ben hartstikke #TROTS op haar. In 2013 ben ik vrijwilligster geworden van Astrid de Graaff.
lees meer...
Astrid en Susanne

De #TROTS van Susanne en Astrid

“Astrid heeft het het afgelopen jaar niet altijd makkelijk gehad”, schrijft vrijwilligster Susanne Hamans. “Ik ben hartstikke #TROTS op haar. In 2013 ben ik vrijwilligster geworden van Astrid de Graaff.
lees meer...

Ambulante ondersteuning – De Waaier

Zijn rechterhand rust soepel op de computermuis terwijl zijn linker gekromd het naastgelegen toetsenbord bewerkt. Uit de speakers dendert bombastische, van oorlogsgeluiden doordrenkte muziek. Op het beeldscherm, waar geallieerden de
lees meer...