Watermuntstraat Esdégé-Reigersdaal

Watermuntstraat

Wonen voor volwassenen

De Watermuntstraat in Heerhugowaard is een woonvoorziening voor mensen met een beperking die intensieve ondersteuning nodig hebben op sociaal-emotioneel gebied. De cliënten wonen vaak op de Watermuntstraat nadat ze elders vanwege hun gedrag zijn vastgelopen. Bij het merendeel van de cliënten is sprake van een meervoudige problematiek. Dat wil zeggen dat er naast de verstandelijke beperking en soms lichamelijke problematiek ook psychiatrische stoornissen, autisme, ADHD, etc., voorkomen. De cliënten kunnen angstig en wantrouwend zijn.

Bij de ondersteuning wordt er gekeken naar wat een cliënt zelf kan en waar hij of zij hulp bij nodig heeft. Cliënten worden ondersteund bij het maken van keuzes en het aangaan en onderhouden van relaties met familie, medebewoners en kennissen. Daarnaast krijgen de cliënten hulp bij het vinden van een volwaardige plek in de samenleving.

Tussen 07:00 en 23:00 uur worden cliënten ondersteund door het team van de Watermuntstraat. ’s Nachts wordt ondersteuning geboden door de Nachtzorg.

De Watermuntstraat is een woonvoorziening bestaande uit 24 laagbouw appartementen. Ieder appartement beschikt over een slaapkamer, een badkamer met toilet, een huiskamer, een keuken, een hal en een achtertuin met berging. Naast het eigen appartement is er ook een algemene ruimte waar activiteiten gedaan kunnen worden met cliënten.

Contactgegevens

Adres:

Watermuntstraat 44
1706 AR  Heerhugowaard

Telefoon:

072 – 303 11 70

Extra informatie

Dienstverlening:

Wonen

Voor wie:

Volwassenen
Onderdeel van cluster:

Dars 1

Locatiegegevens aanpassen?

Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!

Lees ook deze verhalen...

Ambulante ondersteuning – De Waaier

Zijn rechterhand rust soepel op de computermuis terwijl zijn linker gekromd het naastgelegen toetsenbord bewerkt. Uit de speakers dendert bombastische, van oorlogsgeluiden doordrenkte muziek. Op het beeldscherm, waar geallieerden de
lees meer...
Portret Dik van Bruggen

Interview met Dik van Bruggen

1 februari 2019 was Dik van Bruggen vijfentwintig jaar in dienst. Een periode waarin hij als adjunct-directeur en bestuurder een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van vraaggerichte zorg. Een
lees meer...
Astrid en Susanne

De #TROTS van Susanne en Astrid

“Astrid heeft het het afgelopen jaar niet altijd makkelijk gehad”, schrijft vrijwilligster Susanne Hamans. “Ik ben hartstikke #TROTS op haar. In 2013 ben ik vrijwilligster geworden van Astrid de Graaff.
lees meer...