Woonvorm De Torenuil Esdégé-Reigersdaal

De Torenuil

Wonen, ambulante ondersteuning voor volwassenen

De Torenuil is een woonvoorziening in Enkhuizen. De bewoners zijn volwassenen met een lichamelijke of meervoudige beperking. De meeste bewoners zijn tussen de 20 en 30 jaar.

De begeleiding wordt veelal op de appartementen gegeven. Cliënten worden ondersteund bij het huishouden en het plannen en organiseren van het werk en vrije tijd. Ook het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk krijgt veel aandacht. Het begeleidingsteam heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van licht verstandelijk beperkte mensen met bijkomende problematiek. Deze kan bestaan uit autisme, hechtingsstoornissen, etc. De meeste cliënten zijn overdag aan het werk bij een activiteitencentrum, sociale werkplaats of binnen bedrijven.

De ingang van de Torenuil zit aan de Meidenmarkt. Aan het binnenpleintje bevinden zich vier woningen op de begane grond. Op de eerste verdieping bevinden zich acht appartementen. Op de tweede verdieping bevinden zich drie appartementen. Naast de woningen op de Meidenmarkt is er nog een woning aan de Torenstraat nr. 9 en zijn er nog twee starterswoningen aan de Baansteeg nr. 1 en nr. 3.

De algemene ruimte en de winkel worden overdag gebruikt door activiteitencentrum ‘De Vijf’ (onderdeel van activiteitencentrum De Rode Luifel). De algemene ruimte wordt ‘s avonds en in de weekenden gebruikt als steunpunt/inloopruimte. In de algemene ruimte kan gegeten worden en vinden themabesprekingen plaats.

Contactgegevens

Adres:

Meidenmarkt 6
1601 HL  Enkhuizen

Telefoon:

0228 – 32 19 18

Extra informatie

Dienstverlening:

Wonen en ambulante ondersteuning.

Voor wie:

Volwassenen
Onderdeel van cluster:

Stolpenland

Locatiegegevens aanpassen?

Vertel ons alsjeblieft wat er ontbreekt of niet (meer) klopt!

Lees ook deze verhalen...

Portret Dik van Bruggen

Interview met Dik van Bruggen

1 februari 2019 was Dik van Bruggen vijfentwintig jaar in dienst. Een periode waarin hij als adjunct-directeur en bestuurder een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van vraaggerichte zorg. Een
lees meer...