Esdégé-Reigersdaal gaat ZIVVER gebruiken voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

Esdégé-Reigersdaal is bezig om ZIVVER in gebruik te nemen. Hierdoor garanderen wij dat wij privacygevoelige informatie met de modernste beveiliging versturen en ontvangen, en dat onbevoegden geen toegang kunnen krijgen tot de berichten.

NB: Zivver wordt pas in het vierde kwartaal van 2021 volledig ingevoerd. Tot die tijd is Zivver nog slechts bij enkele organisatieonderdelen in gebruik.  

Hoe open je een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?
Heb je een e-mail ontvangen van Esdégé-Reigersdaal via ZIVVER? Dan open je dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Hier moet je een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder). In deze filmpjes zie je hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

Bericht openen met een toegangscode
Je hebt een beveiligd bericht ontvangen. Degene die je het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan je doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kun je het bericht lezen. Heb je geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een sms-code
Je hebt een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die je het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die je op je telefoon ontvangt. Nu kun je het bericht lezen.

Wil je reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?
Je leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als je op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. Je kunt dan in het antwoordveld direct je reactie typen. Eventueel kun je ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. Je verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt je weer een notificatie per e-mail.

Hoe stuur je privacygevoelige informatie naar ons toe?
In de contactgegevens van locaties en afdelingen op de website kun je de link 'Start veilig bericht' tegenkomen. Klik daarop om een veilig bericht naar de betreffende afdeling te sturen. Je zult eerst worden gevraagd om je e-mailadres. Zivver stuurt dan naar dat adres een e-mail. In die email staat een link waarmee je een nieuw beveiligd bericht kunt opstellen en bijlagen kunt toevoegen.

Kun je geen 'Start veilig bericht' link vinden, dan kun je ook contact opnemen met de betreffende afdeling en vragen of ze jou een Zivver bericht willen sturen. Als antwoord op dat bericht kun je dan jouw informatie veilig versturen.

Meer over ZIVVER

Met ZIVVER kun je veilig e-mailen en bestanden uitwisselen. ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud, zoals persoonsgegevens, dossiers, verslagen of andere informatie die je veilig wilt versturen. Verstuur je een bericht via ZIVVER, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt ZIVVER met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Vragen?
Heb je vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kun je het ontvangen bericht niet openen? Of heb je vragen over ZIVVER? Neem dan contact op met ZIVVER via: support@zivver.com. Meer weten? https://www.zivver.nl.